Skip to content

Meren taju

MEREN TAJU teoskokonaisuudessa mediataiteilija ja tarinallistaja Taina Kontio ja professori ja valokuvataiteilija Satu Miettinen työskentelivät heinäkuussa Vänön saarella saaristomerellä, ja elokuussa työskentely laajeni perämerelle ja mereen laskevile joille.

Teoksessa on uitu ja kävelty kalliorantoja, kuultu tarinoita meristä ja joista, keskusteltu elämästä saarissa. Useinmiten uidessa tai kävellessä kerrotuksi ovat tulleet henkilökohtaiset tarinat, haaksirikoista, tai viikinkien idäntiestä, aroista kehon rajoista. Samalla on vaikkapa jaettu ylpeys siitä, kuinka tärkeää on, että tytärkin ajaa omaa venettään. Taiteilijat ovat toimineet tarinoiden suodattimina ja muuntaneet kuultuja tarinoita sanoiksi, valokuviksi, videotaiteeksi, ääniksi, lyhyiksi elokuviksi ja performansseiksi. Kasvattaneet omaa kallio- ja tuulitietoaan, toimineet merimerkkeinä ja viikinkihautoina.

MEREN TAJU työprosessi on avoin ja prosessia voi seurata päivittäin sosiaalisessa mediassa osoitteissa. Parasta siinä on ollut avoimuus, ja pitkät keskustelut, mahdollisuus erehtyä ja onnistua.

https://m.facebook.com/taina.kontio

https://m.facebook.com/satu.miettinen

instagram

@blueprintingtheblue

@satumiettinen

#citytorppari #uimaan #merentaju

UIMAAN ryhmä on avoin whatsup ryhmä, jossa naiset jakavat uintitarinoitaan, miehiä odotellaan mukaan, ja talvellakin uidaan ja kerrotaan tarinoita.

TAINA KONTIO on mediataiteilija ja tarinallistaja, ja taiteen tohtori SATU MIETTINEN on palvelumuotoilun professori ja yhteisö- ja valokuvataiteilija. He ovat tehneet yhdessä sosiaalisesti vastuullista taidetta, uraauurtavaa työtä yhteisöllisten hankkeiden parissa, sekä kirjoittaneet artikkeleita sosiaalisen muutoksen muotoilusta ja taiteesta. MEREN TAJU JA POEETTISET TAKAMAAT jatkuu Suomen ja Ruotsin joilla ja Itämerellä aikana 2020-2023. Teoksessa kerätään sekä alueen asukkaiden henkilökohtaisia tarinoita uimapaikoista, suhteesta veteen, sekä samalla tarinoiden kautta tulevaa tietoa vesistöissä tapahtuneista kulttuurillisista ja ekologisista, ymuista muutoksista.

Projektia on rahoittanut Maaseudun Sivistysliitto ja John Nurmisen säätiö.

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: